Dagopvang

Kinderdagverblijf Ratjetoe biedt kleinschalige, flexibele kinderopvang aan.

Voor wie?

Kinderdagverblijf Ratjetoe biedt kleinschalige, flexibele kinderopvang aan voor kinderen van

Algemene informatie dagopvang

De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2,5 jaar met drie of vier pedagogisch medewerker;, dit is afhankelijk van de samenstelling van de groep.

De basisstructuur van de dagopvang bestaat uit eten, drinken, spelen, slapen en verschonen. 

In de verschillende speelhoeken kunnen de kinderen heerlijk spelen. De pedagogisch medewerkers doen veel spelletjes, lezen voor en zingen liedjes met de kinderen. Ook leren de kinderen hun sociale en lichamelijke vaardigheden te ontwikkelen. Zo zullen de dreumesen voornamelijk plakken, kleien, schilderen of met blokken bouwen. De dagindeling van de allerkleinsten is afgestemd op hun eigen ritme. Er is rustig de tijd voor de fles, een schootspelletje en een knuffel. De pedagogisch medewerkers van de babygroep zijn geschoold met de training Babyspecialist, waarmee ze nog meer in kunnen gaan op de ontwikkeling en behoeften van baby’s.

KDV Ratjetoe - dagopvang

Structuur van de dag

De pedagogisch medewerkers werken op vaste dagen. De kinderen drinken, eten en slapen op vaste tijden waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de thuissituatie.

Brengen en halen

Het brengen van jullie kind is een belangrijk moment van de dag. Het kind zal afscheid moeten nemen van de ouders. Vooral jonge kinderen kunnen moeite hebben met het loslaten van de vertrouwde ouder(s)/verzorger(s). De belofte dat hij/zij later op de dag weer opgehaald zal worden stelt een baby niet gerust, want iemand die uit het zicht verdwijnt is voor hem/haar definitief weg. De pedagogisch medewerker zal het kind overnemen en samen met het kind afscheid nemen en/of het kind trachten aan te zetten tot spelen. Ook al is het soms moeilijk, het is van belang voor het kind dat hij/zij weet dat je vertrekt en dat dit niet onopgemerkt gebeurt.

De pedagogisch medewerkers houden van elk kind van 0 tot 1 jaar een schriftje bij en bij het brengen en halen wisselen we informatie uit.

De dagindeling

Bij baby’s wordt zoveel mogelijk het eigen ritme van de baby aangehouden wat betreft de voeding, het slapen en verschonen.

 • 07:00 – 8.30 uur

  Inlooptijd

 • 09:30 – 10:30 uur

  Gezamenlijk fruit eten en drinken en daarna verschonen

 • 10:30 – 11:30 uur

  Tijd voor activiteiten en bij mooi weer buiten spelen (kleine kindjes slapen)

 • 11:30 – 13:00 uur

  Handen wassen, broodmaaltijd met melk en verschonen/wc-ronde

 • 13:00 – 15:00 uur

  Middagslaapje (kindjes die dat niet nodig hebben spelen of doen een activiteit)

 • 15:00 – 16:00 uur

  Alle kinderen verschonen/wc-ronde, wat drinken met een koekje/cracker

 • 16:00 – 17:00 uur

  Tijd voor activiteiten en bij mooi weer buiten spelen

 • 17:30 uur

  Kinderen die een warme maaltijd bij zich hebben gaan aan tafel

 • 18.30 uur

  Sluiting van het kinderdagverblijf

Heb je vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een rondleiding of een kennismaking.