Buitenschoolse opvang

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar bieden wij buitenschoolse opvang aan bij BSO Ratjetoe.

Voor wie

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er BSO Ratjetoe. Bij onze buitenschoolse opvang kunnen kinderen voor en na school terecht voor opvang. 

Onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers brengen en halen we de kinderen naar en van basisschool De Mussenberg. Dit doen we lopend, omdat het erg dicht bij elkaar ligt. 

Tijdens schoolvakanties en studiedagen volgens het rooster van basisschool De Mussenberg is de BSO gewoon geopend. In de zomervakantie bieden wij een leuk zomerprogramma aan. 

Wij bieden geen tussen schoolse opvang, omdat basisschool De Mussenberg werkt met een continurooster.

Ophalen kinderen van andere scholen

Ratjetoe haalt alleen kinderen op van de basisschool in Beegden op maandag, dinsdag en donderdag  na school.  Voorschoolse opvang is niet mogelijk.

Wij kunnen geen kinderen ophalen van andere scholen uit de omgeving.

KDV Ratjetoe - buitenschoolse opvang

Voorschoolse opvang

Voorschoolse vind plaats op locatie Mussenberg van 7.00 uur – 8.30 uur van maandag t/m vrijdag. Kinderen nemen hun eigen ontbijt mee indien nodig. De kinderen worden door de pedagogisch medewerker naar hun klas of schoolplein gebracht.

Naschoolse opvang

Bij de BSO mogen de kinderen hun tijd naar eigen wens indelen: spelen, knutselen, spelletjes doen of buiten spelen. De kinderen hebben een grote inbreng in wat ze willen doen. Elke week is er een wisselend aanbod van activiteiten en thema’s waar de kinderen een keuze uit kunnen maken. 

Er wordt een huiselijke sfeer gecreëerd waar de kinderen zich veilig en prettig voelen. 

BSO Ratjetoe maakt ook gebruik van het activiteiten aanbod van Leudal Leeft. Er worden wekelijks leuke activiteiten aangeboden op het gebied van sport, muziek en cultuur.

Vakantie opvang

Vakantieopvang wordt aangeboden tijdens de schoolvakanties en op de door basisschool De Mussenberg geplande studiedagen. Tijdens de vakantie geldt het normale uurtarief. 

In de zomervakantie werken we met een gevarieerde vakantieplanning met uitjes en activiteiten. De activiteiten worden van te voren bekend gemaakt en kinderen kunnen zich opgeven om hieraan mee te doen. Kinderen van de peutergroep en BSO kunnen meegaan op de uitjes.

Locaties

De BSO heeft twee locaties, een BSO bij basisschool De Mussenberg aan de Gravin Annastraat 12 en een BSO bij de kinderopvang Ratjetoe aan het Van Horneplein 1.

Locatie dagen en tijden:

  • Voorschoolse opvang

    maandag t/m vrijdag 7.00-8.30 uur op locatie BSO Mussenberg

  • Naschoolse opvang

    Maandag, dinsdag en donderdag op locatie BSO Mussenberg De BSO heeft op deze dagen een vaste afname in uren van 14.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen opgehaald worden vanaf 17.00 tot 18.30 uur.

    Woensdag, vrijdag, vakanties en vrije dagen op loatie BSO Van Horneplein Op woensdag heeft de BSO een vaste afname in uren van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen kunnen opgehaald worden vanaf 16.00 tot 18.30 uur. Op vrijdag is het BSO-pakket flexibel aan te vragen. Groep 1 heeft vrij, groep 2 is om 12.00 uur vrij, groep 3 t/m 8 is om 14.00 uur vrij. Tijdens vakanties en vrije dagen is het BSO-pakket flexibel aan te vragen.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een rondleiding of een kennismaking.